Instituțiile colaborează în acordarea serviciilor de sprijin şi protecţie pentru victimele infracţiunilor


Metodologia de evaluare şi intervenţie multidisciplinară şi interinstituţională în acordarea serviciilor de sprijin şi protecţie pentru victimele infracţiunilor a fost modificată și completată de Ordinul nr. 2084/2022.

Datele înregistrate în Registrul special privind victimele infracţiunilor referite serviciilor de sprijin şi protecţie sunt colectate în procesul de evaluare a situaţiei victimelor şi de monitorizare a serviciilor acordate, prin colaborarea interinstituţională, între Compartimentul pentru sprijinirea victimelor infracţiunilor/Serviciul pentru sprijinirea victimelor infracţiunilor (CSVI/SSVI), organele judiciare şi poliţie.

Registrul special privind victimele infracţiunilor referite serviciilor de sprijin şi protecţie va fi realizat atât în format electronic, cât şi fizic, pe suport hârtie.

Datele statistice privind victimele infracţiunilor de trafic de persoane, adulţi şi copii, din Registrul special privind victimele infracţiunilor referite serviciilor de sprijin şi protecţie se transmit semestrial de către DGASPC la Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane şi centrelor regionale ANITP din zonele de competenţă.