Se vor acorda burse în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat şi de doctorat


În Monitorul Oficial nr. 118/2023 a fost publicată Hotărârea nr. 118/2023 privind acordarea burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat şi de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare.

Ministerul Educaţiei, prin Agenţia de credite şi burse de studii, acordă anual, în condiţiile legii, burse în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat şi de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare.

Bursierii care efectuează stagiile beneficiază de:
a) o bursă lunară destinată plăţii unor taxe şcolare şi, eventual, acoperirii cheltuielilor de hrană şi cazare, în limita cuantumurilor stabilite;
b) transport dus – întors, cu avionul, cu trenul sau cu autocarul, din România până la locul de stagiu şi retur, o singură dată pe an universitar;
c) plata unui tarif suplimentar pentru bagaje de cel mult 32 kg, în afara celor incluse în costul biletului.

Cuantumul burselor se stabileşte anual, pe ţări, prin ordin al ministrului educaţiei şi nu poate fi mai mic de 1.000 de euro/lună.

Potrivit noutăților, bursa lunară se acordă doar pentru perioada stagiului efectiv realizat, cu prezenţă fizică, în străinătate.