Va fi lansată „Coaliția miniștrilor comerțului privind schimbările climatice”


Comisia Europeană, statele membre ale UE și 26 de țări partenere vor lansa „Coaliția miniștrilor comerțului privind schimbările climatice”, primul forum mondial la nivel ministerial consacrat chestiunilor legate de comerț, schimbări climatice și dezvoltare durabilă.

Coaliția va încuraja acțiunile la nivel mondial de promovare a politicilor comerciale care pot contribui la combaterea schimbărilor climatice prin inițiative locale și globale.

Coaliția urmărește să construiască parteneriate între comunitățile comerciale și comunitatea de luptă împotriva schimbărilor climatice pentru a identifica modul în care politica comercială poate contribui la combaterea schimbărilor climatice. Această coaliție va încuraja comerțul și investițiile în bunuri, servicii și tehnologii care contribuie la atenuarea schimbărilor climatice și la adaptarea la acestea.

Un element important al agendei coaliției este identificarea modalităților prin care politicile comerciale pot sprijini țările în curs de dezvoltare și țările cel mai puțin dezvoltate, cele mai vulnerabile, care se confruntă cu cele mai mari riscuri generate de schimbările climatice.