Procedura de aplicare a vizei anuale a autorizației de mediu


Procedura de aplicare a vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu a fost modificată de Ordinul nr. 3309/2022.

Pentru a stabili necesitatea verificării amplasamentului, autoritatea publică pentru protecţia mediului va lua în considerare următoarele aspecte: au existat poluări accidentale pe amplasamentul autorizat; au fost formulate reclamaţii/sesizări referitoare la activitatea autorizată; există antecedente în ultimii 3 ani de nerespectare a măsurilor de monitorizare pentru activitatea autorizată; există antecedente în ultimii 3 ani de neîndeplinire a obligaţiilor de raportare pentru activitatea autorizată; activitatea autorizată prezintă risc crescut de poluare a mediului şi altele asemenea.

În cazul în care, în urma verificării documentelor transmise şi după caz, în urma vizitei de amplasament se constată că activitatea se desfăşoară cu respectarea condiţiilor impuse prin autorizaţia/autorizaţia integrată de mediu şi că nu au intervenit modificări de fond în activitatea desfăşurată, în termen de 5 zile lucrătoare autoritatea publică pentru protecţia mediului emite decizia de aplicare a vizei anuale.