Norme metodologice de aplicare a prevederilor privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate


Au fost aprobate Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 76/2022 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.

Hotărârea nr. 1506/2022 prevede că Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, ANDIS, va funcţiona şi îşi va desfăşura activitatea în scopul şi pentru îndeplinirea atribuţiilor sale.

ANDIS organizează procedurile de atribuire, încheie şi execută acordurile – cadru/contractele de achiziţie publică în legătură cu proiectele de investiţii de importanţă considerabilă în infrastructura de sănătate.

La finalizarea obiectivelor/proiectelor de investiţii de importanţă considerabilă în infrastructura de sănătate, odată cu recepţia la terminarea lucrărilor sau recepţia punerii în funcţiune, după caz, pe bază de protocol de transfer, ANDIS predă obiectivul de investiţii către entitatea care are calitatea de beneficiar al obiectivului/proiectului de investiţie considerabilă finanţat din fonduri structurale.