Procedura de distribuire a sumelor reprezentând redevenţa obţinută prin concesionare


Ordinul nr. 4158/2022 prevede aprobarea Procedurii de distribuire a sumelor reprezentând redevenţa obţinută prin concesionare din activităţi de exploatare a resurselor la suprafaţă ale statului şi a apelor minerale naturale carbogazoase sau necarbogazoase.

Concesionarii depun la organul fiscal central competent în administrarea obligaţiilor bugetare datorate de aceştia un borderou de distribuire a redevenţei obţinute prin concesionare din activităţi de exploatare a resurselor la suprafaţă ale statului şi a apelor minerale naturale carbogazoase sau necarbogazoase care se virează la bugetele locale.

Borderoul se completează de către concesionari cu ajutorul programului de asistenţă şi se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Situaţia centralizată a sumelor care urmează a fi virate unităţilor/subdiviziunilor administrativ – teritoriale se transmite de către organele fiscale competente, în format electronic, unităţilor teritoriale ale trezoreriei statului până cel târziu la data de 20 a lunii următoare depunerii borderourilor.