Diferenţierea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare încadrat în funcţia didactică de educator – puericultor


Ordinul nr. 6310/2022 prevede diferenţierea salariilor de bază în funcţie de studiile absolvite pentru personalul didactic de predare încadrat în funcţia didactică de educator – puericultor.

Personalul încadrat pe perioadă nedeterminată în anul şcolar 2021 – 2022 în funcţia de educator – puericultor în creşele aflate în administrarea autorităţilor publice locale care au fost preluate, începând cu anul şcolar 2021 – 2022, în cadrul sistemului de educaţie are calitatea de personal didactic de predare încadrat în funcţia didactică de educator – puericultor, dar nu şi calitatea de personal didactic de predare titular al sistemului de învăţământ preuniversitar.

Vechimea la catedră a personalului didactic de predare se stabileşte, după caz, de la data la care acesta a fost încadrat în creşa arondată unei unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică sau de la data de la care creşa aflată în administrarea autorităţii publice locale a devenit unitate cu personalitate juridică.

Până la data de 1 septembrie 2025, încadrarea în funcţia didactică de educator – puericultor în creşele de stat arondate unităţilor de învăţământ preuniversitar, precum şi în creşele cu personalitate juridică, nearondate unei unităţi de învăţământ, pentru care autorităţile administraţiei publice locale au calitatea de persoană juridică fondatoare se realizează pe perioadă determinată, cu absolvenţi care au finalizat cu diplomă/certificat de calificare profesională liceul pedagogic sau o şcoală echivalentă, specializarea educatoare sau învăţătoare, pe perioadă determinată, cu absolvenţi care au finalizat cu diplomă de licenţă specializarea pedagogia învăţământului preşcolar şi primar.

Conform știrilor juridice, până la data de 1 septembrie 2025, salariile de bază pentru personalul didactic de predare prevăzut la art. 1, încadrat în funcţia didactică de educator – puericultor în creşele de stat arondate unităţilor de învăţământ preuniversitar, precum şi în creşele cu personalitate juridică, nearondate unei unităţi de învăţământ, pentru care autorităţile administraţiei publice locale au calitatea de persoană juridică fondatoare, se stabilesc raportat la nivelul studiilor absolvite, indiferent de specializare