Numărul de paturi pentru 2022 din unităţile sanitare pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare


Ordinul nr. 3431/2022 prevede aprobarea detalierii pe judeţe şi pentru municipiul Bucureşti a numărului total de paturi, pe anul 2022, din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti.

Numărul de paturi se referă la numărul de paturi pentru care se asigură finanţarea din fonduri publice, fără a îngrădi posibilitatea funcţionării structurilor spitaliceşti cu un număr mai mare de paturi, finanţate din alte surse.

În numărul de paturi pe judeţe şi pentru municipiul Bucureşti se includ paturile din unităţile sanitare publice cu paturi din reţeaua Ministerului Sănătăţii, din unităţile sanitare cu paturi aflate în subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, inclusiv cele al căror management a fost transferat autorităţilor administraţiei publice locale, din subordinea Academiei Române şi paturile din unităţile sanitare private, care oferă servicii medicale de spitalizare continuă.