Medicii stomatologi cetăţeni ai unui stat terţ pot exercita activităţile profesionale în România


În Monitorul Oficial nr. 1113/2022 a fost publicată Legea nr. 308/2022 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 14/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Ca noutate se prevede că medicii stomatologi cetăţeni ai unui stat terţ pot exercita activităţile profesionale în România în scop didactic şi/sau ocazional, cu avizul CMSR.

Durata de exercitare a activităţilor profesionale în aceste cazuri este de 3 luni, cu posibilitatea de prelungire pentru o durată de încă maximum 3 luni, pe an. Metodologia de avizare se aprobă prin decizie a Consiliului naţional al CMSR şi se publică în Monitorul Oficial al României.

În vederea exercitării profesiei, recunoaşterea titlurilor de calificare care atestă formarea de bază de medic stomatolog eliberate de un stat terţ se face de către Ministerul Educaţiei, potrivit legii.

Iar recunoaşterea profesională a titlurilor de calificare de medic stomatolog specialist dobândite într-un stat terţ se face de către Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu CMSR, cu respectarea normelor privind recunoaşterea diplomelor, certificatelor şi titlurilor de medic stomatolog, eliberate de un stat terţ, şi se aprobă prin ordin al ministrului sănătăţii.