Regatul Unit va fi invitat să participe la proiectul „Mobilitatea militară”


În urma solicitării Regatului Unit de a participa la proiectul PESCO „Mobilitatea militară”, Consiliul a adoptat o decizie prin care a confirmat că participarea Regatului Unit la proiectul „Mobilitatea militară” îndeplinește condițiile generale prevăzute în Decizia (PESC) 2020/1639 din noiembrie 2020.

Decizia de autorizează Țările de Jos, în calitate de coordonator al proiectului, să invite în mod oficial Regatul Unit să se alăture acestui proiect PESCO și recunoaște de asemenea valoarea adăugată substanțială pe care Regatul Unit ar putea să i-o aducă acestuia.

Proiectul PESCO „Mobilitatea militară” este o platformă politico-strategică menită să simplifice și să standardizeze procedurile naționale de transport militar transfrontalier. Acesta permite circulația rapidă a personalului militar și a resurselor militare în întreaga UE, indiferent dacă este vorba de căi rutiere, feroviare, maritime sau aeriene. Canada, Norvegia și Statele Unite ale Americii s-au alăturat acestui proiect în 2021, urmând aceeași procedură.