Se acordă fonduri pentru finanțarea combaterii schimbărilor climatice


În 2021, Uniunea Europeană și cele 27 de state membre ale sale au angajat 23,04 miliarde EUR pentru finanțarea combaterii schimbărilor climatice din surse publice cu scopul de a sprijini țările în curs de dezvoltare să își reducă emisiile de gaze cu efect de seră și să se adapteze la efectele schimbărilor climatice.

UE și statele sale membre sunt hotărâte să își respecte în continuare angajamentele în ceea ce privește finanțarea internațională a combaterii schimbărilor climatice în vederea atingerii obiectivului colectiv al țărilor dezvoltate de a mobiliza 100 de miliarde USD pe an, care este aplicabil până în 2025. Această hotărâre este demonstrată de nivelul constant al finanțării UE pentru combaterea schimbărilor climatice în 2021, care depășește 23 de miliarde EUR pentru a doua oară la rând, în pofida impactului pandemiei de COVID-19.

Finanțarea publică internațională a combaterii schimbărilor climatice joacă un rol important în sprijinirea țărilor în curs de dezvoltare pentru a pune în aplicare Acordul de la Paris din 2015 privind schimbările climatice, alături de finanțarea combaterii schimbărilor climatice din surse private.