Operatorii economici care solicită compensarea la combustibil pot depunere cererile în intervalul 15-30 noiembrie


Hotărârea nr. 1334/2022 prevede modificarea Hotărârii Guvernului nr. 667/2022 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea creşterii preţului la combustibil pentru alimentarea motoarelor, ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

Actul normativ prevede unele modificări în ceea ce privește termenele de depunere a cererilor de compensare de către agenții economici, și clarifică unele aspect operaționale legate de schimbul de date dintre Autoritatea Rutieră Română si ANAF.

Astfel, operatorii economici care solicită compensarea pentru perioada 1 octombrie-15 noiembrie, vor putea depune cererile de compensare în intervalul 15-30 noiembrie, și nu până la 1 decembrie, așa cum era prevăzut inițial.

Actul normativ este necesar întrucât, ca urmare a cererilor de compensare aferente trimestrului II, au fost constatate o serie de dificultăți în procesul de analiză a dosarelor, a schimbului interinstituțional de informații, precum și de respectare a termenelor legale a acestora. Dificultățile au constat atât în interpretarea datelor, cât și în furnizarea propriu-zisă a acestora.