S-a extins Programul-pilot pentru acordarea unui suport alimentar  preşcolarilor şi elevilor


Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2022 privind aprobarea continuării Programului – pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a fost modificată de OUG nr. 145/2022.

S-a extins Programul-pilot pentru acordarea unui suport alimentar  preşcolarilor şi elevilor, măsură ce contribuie la reducerea abandonului şcolar.

În anul şcolar 2022-2023, pe perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarii şi elevii din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat vor primi gratuit un suport alimentar constând într-o masă caldă sau un pachet alimentar, în limita sumei de 15 lei/zi/beneficiar.

Prin Ordonanţa de Urgenţă adoptată s-a decis majorarea de la 350 la 450 a numărului de unităţi şcolare în care se aplică acest program.
Programul-pilot se desfăşoară în unităţi de învăţământ aflate în medii defavorizate geografic, economic şi social şi contribuie la reducerea abandonului şcolar.

Finanţarea implementării acestui proiect guvernamental se face din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, cărora li se alocă fonduri de la nivel central, astfel: în anul 2022 suma de 147 milioane de lei, iar în 2023 – suma de 266,51 milioane de lei.