Regulament privind constatarea contravenţiilor de către Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar


Regulamentul privind constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor de către Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar a fost pus în de Ordinul nr. 1235/2022.

Prezentul regulament stabileşte regimul de constatare a contravenţiilor şi aplicare a sancţiunilor prevăzute de Legea nr. 202/2016 privind integrarea sistemului feroviar din România în spaţiul feroviar unic european.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar, prin decizie.

Deciziile prin care se constată şi se sancţionează o contravenţie conform prezentului regulament trebuie să cuprindă următoarele elemente: datele de identificare ale contravenientului, descrierea faptei contravenţionale, indicarea dispoziţiei legale încălcate, criteriile de individualizare a sancţiunii, punctul de vedere al făptuitorului cu privire la fapta sa, amenda aplicată, amenzi cominatorii, dacă este cazul, şi data de la care acestea încep să curgă, termenul şi modalitatea de plată, termenul de contestare şi instanţa competentă să soluţioneze contestaţia.