Procedura de acordare a deciziei de acreditare a furnizorilor de servicii de certificare


Decizia nr. 630/2022 prevede procedura de acordare, suspendare şi retragere a deciziei de acreditare a furnizorilor de servicii de certificare.

Prezenta decizie se aplică furnizorilor de servicii de certificare care doresc să îşi desfăşoare activitatea ca furnizori acreditaţi şi stabileşte procedura privind acordarea, suspendarea şi retragerea deciziei de acreditare a furnizorilor de servicii de certificare de către Autoritatea pentru Digitalizarea României, autoritatea de reglementare şi supraveghere specializată în domeniu.

Furnizorul de servicii de certificare care doreşte să fie acreditat va înainta autorităţii o cerere scrisă pentru începerea procedurii de acreditare.

Furnizorul va notifica autoritatea în legătură cu orice modificare a soluţiei tehnice sau a procedurilor de lucru. Notificarea va fi însoţită de opinia auditorului intern al furnizorului, opinie din care să rezulte faptul că furnizarea serviciilor de certificare se face în continuare cu respectarea standardelor în domeniu şi a legislaţiei în vigoare.