Calendarul admiterii în învăţământul profesional


Ordinul nr. 5439/2022 prevede organizarea, desfăşurarea şi calendarul admiterii în învăţământul profesional şi în învăţământul dual pentru anul şcolar 2023 – 2024.

Pentru admiterea în învăţământul profesional şi învăţământul dual pentru anul şcolar 2023 – 2024, inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti alocă, pentru integrarea individuală a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, CES, proveniţi din învăţământul de masă şi din învăţământul special, precum şi pentru elevii romi, locuri distincte în unităţile de învăţământ de masă, peste numărul de locuri repartizat respectivelor unităţi de învăţământ, în limita a 1 – 2 locuri suplimentare la clasă, cu respectarea prevederilor legale privind constituirea formaţiunilor de elevi.

Elevii care au obţinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa naţională a olimpiadelor şcolare organizate şi finanţate de Ministerul Educaţiei sau au obţinut premiile I, II sau III la competiţii internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei, pot fi înscrişi în clasa a IX – a, în anul şcolar 2023 – 2024, peste numărul maxim de elevi în formaţiunile/clasele de elevi.