Preţul materialului lemnos va fi plafonat!


Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordonanță de urgență privind unele măsuri în vederea protejării consumatorului final în ceea ce privește utilizarea materialelor lemnoase și a produselor derivate din lemn, pentru încălzirea locuinței în sezonul rece.

Prin prezentul proiect de act normativ se propun următoarele:

– Plafonarea prețurilor finale facturate se plafonează la maxim 500 lei/mc cu TVA inclus pentru următoarele sortimente de materiale lemnoase,  necesare pentru încălzire în sezonul rece: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguș. 

– Plafonarea prețurilor finale facturate la următoarele produse: brichete din lemn – maxim 1500 lei/tonă cu TVA inclus; pelete din lemn maxim – 2000 lei/tonă cu TVA inclus.

Prevederile se aplică consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice, și următoarelor entități: unități de învățământ publice și private, furnizori de servicii sociale, unități de interes local, unități administrativ-teritoriale, precum și unităților din subordinea acestora, unitățile de cult.