Modificări privind exercitarea profesiei de practician în insolvenţă


Hotărârea Congresului Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România nr. 3/2007 privind aprobarea Statutului privind organizarea şi exercitarea profesiei de practician în insolvenţă şi a Codului de etică profesională şi disciplină ale Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România a fost modificată de Hotărârea nr. 2/2022.

Uniunea îşi asigură resursele financiare din venituri proprii, donaţii, legate şi sponsorizări din partea persoanelor fizice şi juridice din ţară şi din străinătate, alte venituri conform prevederilor legale.

Practicianul în insolvenţă nu îşi poate organiza şi desfăşura activitatea concomitent în mai multe forme de organizare şi nu poate avea calitatea de asociat decât într-o societate profesională, cu excepţia constituirii de filiale ale SPRL, în care este partener.

Preşedintele Uniunii este ales de Congresul Uniunii dintre membrii Uniunii pentru un mandat de 4 ani.

Un membru al Uniunii poate avea cel mult două mandate ca preşedinte al Uniunii, cu excepţia situaţiei în care din motive obiective nu se poate organiza congresul în vederea alegerii Consiliului naţional de conducere al Uniunii.

,