Va fi înfiinţată Agenția Română pentru Investiții Străine și Promovarea Exporturilor


Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat în dezbatere publică Ordonanța de Urgență privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Române pentru Investiții Străine și Promovarea Exporturilor.

Agenția răspunde de aplicarea politicii Guvernului pentru promovarea și atragerea investițiilor străine directe și de portofoliu în România, respectiv pentru promovarea exportului produselor și serviciilor românești, exclusiv domeniul turismului.

Finanţarea Agenției se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului; președintele Agenției îndeplinește funcția de ordonator terțiar de credite.

Conducerea Agenției este asigurată de un președinte, cu rang de secretar de stat, numit și eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului; președintele este ajutat în activitatea sa de un vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, numit și eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului, precum şi de un secretar general, înalt funcționar public, numit în condiţiile legii.