STS va furniza servicii de comunicaţii gratuite Autorităţii Rutiere Române


Prin Hotărârea nr. 1129/2022 se prevede că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va furniza, cu titlu gratuit, servicii de comunicaţii, inclusiv de transport de date interurbane, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) şi Autorităţii Rutiere Române (A.R.R.).

Conexiunile dintre punctele de lucru ale I.S.C.T.R. şi A.R.R. (sedii sau alte puncte de lucru) şi punctele de prezenţă tehnică ale S.T.S. vor fi asigurate atât prin resurse proprii S.T.S., cât şi prin conexiuni închiriate de la operatori de comunicaţii de pe piaţa publică, în funcţie de zonă, de soluţiile existente şi de arhitectura reţelei.

Potrivit legislaţiei, realizarea reţelelor de comunicaţii în colaborare cu S.T.S va asigura nivelul necesar de securitate pentru serviciile de comunicaţii de date, precum şi o disponibilitate crescută a serviciilor.

De asemenea, prin extinderea acestei reţele de securitate se intenţionează mărirea gradului de informatizare al organizaţiei, îmbunătăţirea caracteristicilor serviciilor de comunicaţii şi se estimează o scădere a costurilor, în paralel cu o creştere a calităţii serviciilor.