Cotizaţia anuală de membru instituţional în cadrul Institutului Internaţional de Statistică


Ordonanţa nr. 35/2022 prevede modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte, precum şi pentru aprobarea plăţii cotizaţiilor anuale în vederea participării Institutului Naţional de Statistică – România în calitate de asociat în cadrul Comitetului de Statistică şi Guvernanţă în Statistică al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi de membru instituţional în cadrul Institutului Internaţional de Statistică.

Se actualizează denumirea instituţiei române, respectiv „Institutul Român de Statistică” este înlocuit cu „Institutul Naţional de Statistică” (INS) şi se înlocuieşte suma de 500 de franci elveţieni cu 250 euro, reprezentând cotizaţia anuală de membru instituţional în cadrul Institutului Internaţional de Statistică.

Totodată, actul normativ prevede alocarea sumelor de 23.400 euro pentru plata cotizaţiei în vederea participării INS ca asociat în cadrul comitetului de Statistică şi Guvernanţă în Statistică al OCDE pentru anul 2022, şi 250 euro pentru plata cotizaţiei în vederea participării INS ca membru în cadrul Institutului Internaţional de Statistică.