Măsuri de urgenţă pentru evitarea focarele epidemice de gripă aviară


Decizia nr. 1433/2022 a modificat anexa la Decizia de punere în aplicare (UE) 2021/641 privind măsuri de urgenţă vizând focarele epidemice de gripă aviară înalt patogenă din anumite state membre.

Mai exact, Decizia de punere în aplicare (UE) 2021/641 prevede că zonele de protecţie, de supraveghere şi zonele suplimentare de restricţii stabilite de statele membre în urma apariţiei focarelor de HPAI, în conformitate cu Regulamentul delegat (UE) 2020/687, trebuie să cuprindă cel puţin zonele menţionate ca zone de protecţie, de supraveghere şi zone suplimentare de restricţii în anexa la decizia de punere în aplicare respectivă.

Pentru a preveni orice perturbări inutile ale comerţului din Uniune şi pentru a evita impunerea de către ţări terţe a unor bariere nejustificate în calea comerţului, este necesar să se descrie rapid la nivelul Uniunii, în colaborare cu Germania, Spania, Franţa, Ţările de Jos şi Portugalia, zonele de protecţie şi de supraveghere stabilite de statele membre respective în conformitate cu Regulamentul delegat (UE) 2020/687.