Avem o nouă Normă pentru siguranţa alimentelor


Ordinul nr. 120/2022 prevede aprobarea Normei pentru siguranţa alimentelor de origine nonanimală care stabileşte condiţiile în care se derulează operaţiunile de import, export şi comerţ intraunional de produse şi alte ingrediente alimentare de origine nonanimală supuse controlului oficial pentru siguranţa alimentelor.

Transporturile de produse şi alte ingrediente alimentare de origine nonanimală, provenite din ţări terţe, pot intra în România numai printr-un punct de intrare sau printr-un birou vamal, atunci când transporturile intră printr-un punct de trecere a frontierei situat pe teritoriul unui alt stat membru, altul decât punctul de intrare.

Atunci când transporturile de produse şi alte ingrediente alimentare de origine nonanimală, provenite din ţări terţe şi care au ca destinaţie România, sunt puse în liberă circulaţie într-un alt stat membru al Uniunii Europene, operatorul economic trebuie să notifice sosirea transportului de produse de origine nonanimală în depozitul de destinaţie.