Instituţiile publice locale pot transmite solicitări de ocupare a posturilor vacante


Ordinul nr. 1394/2022 aproba Procedura referitoare la transmiterea solicitărilor de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul instituţiilor publice locale.

Comunele, oraşele, municipiile, sectoarele municipiului Bucureşti, judeţele, municipiul Bucureşti, instituţiile şi serviciile publice din subordinea acestora, cu personalitate juridică, indiferent de modul de finanţare a activităţii acestora, transmit la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei solicitările de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante.

Dacă solicitarea nu este temeinic justificată, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei solicită refacerea acesteia, în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea solicitării.

În baza solicitărilor transmise în format letric sau prin e-mail, cu semnătură electronică extinsă, şi înregistrate la registratura Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, se întocmeşte proiect de memorandum care se prezintă Guvernului.

După aprobarea memorandumului Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei înştiinţează, în termen de maximum 3 zile lucrătoare, instituţiile publice locale cu privire la aprobarea organizării concursurilor sau examenelor.