A fost stabilit formatul Raportului anual cu privire la respectarea normelor de conduită de către personalul contractual


În Monitorul Oficial nr. 757/2022 a fost publicat Ordinul nr. 1466/2022 pentru stabilirea formatului Raportului anual cu privire la respectarea normelor de conduită de către personalul contractual din aparatul propriu al instituţiilor şi autorităţilor publice sau din instituţiile aflate în subordine, coordonare ori sub autoritate, precum şi a informaţiilor conţinute de acesta.

Ordinul stabileşte formatul Raportului anual cu privire la respectarea normelor de conduită de către personalul contractual din aparatul propriu şi angajat în afara organigramei al instituţiilor şi autorităţilor publice de la nivel central sau local ori, după caz, din instituţiile aflate în subordine, coordonare ori sub autoritate, precum şi a informaţiilor conţinute de acesta.

Raportul anual cu privire la respectarea normelor de conduită de către personalul contractual conţine informaţii cu privire la personalul din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, inclusiv celor aflate în subordine, coordonare ori sub autoritate, încadrat în temeiul unui contract individual de muncă sau contract de management.

Raportul se publică pe pagina de internet a instituţiilor şi autorităţilor publice, în termen de 5 zile lucrătoare de la data aprobării acestuia de către conducătorul instituţiei sau autorităţii publice sau de către persoana împuternicită de acesta, iar publicarea se anunţă la aceeaşi dată, prin comunicat difuzat printr-o agenţie de presă.

Conform noutăţilor, persoana responsabilă de întocmirea Raportului anual cu privire la respectarea normelor de conduită de către personalul contractual comunică pagina de internet unde a fost publicat respectivul document până la data de 31 martie a fiecărui an în curs, la adresa de e-mail: [email protected].