O nouă Normă sanitar – veterinară privind comerţul paralel!


Ordinul nr. 112/2022 prevede aprobarea Normei sanitar – veterinare privind comerţul paralel cu produse medicinale veterinare.

Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar gestionează comerţul paralel cu produse medicinale veterinare autorizate în România prin procedură naţională, prin procedură descentralizată, prin procedură de recunoaştere reciprocă sau prin procedură de recunoaştere ulterioară.

Institutul evaluează documentele transmise de solicitant în termen de 30 de zile calendaristice de la validarea cererii.

Institutul se asigură că solicitantul este autorizat pentru activitatea de distribuţie angro a produselor medicinale veterinare.

În procesul de evaluare, pentru verificarea datelor transmise de solicitant, Institutul solicită informaţii suplimentare autorităţii competente din statul membru de origine în care produsul medicinal veterinar este autorizat pentru comercializare; în această situaţie, procedura de evaluare se suspendă până la primirea informaţiilor solicitate.

Dacă este cazul, Institutul transmite solicitantului o notificare de completare; în această situaţie, procedura de evaluare se suspendă până la primirea completărilor solicitate.

Autorizaţia de comerţ paralel este valabilă pe durată nedeterminată.