Strategia națională de vaccinare a fost actualizată


Se stabileşte un nou mecanism de coordonare a activităţilor de vaccinare la nivel naţional, atribuţiile Comitetului naţional de coordonare a activităţilor de vaccinare împotriva COVID-19 fiind preluate în integralitate de către Ministerului Sănătăţii, în corelare cu activităţile derulate în cadrul Programului Național de Vaccinare (PNV).

Conform Hotărârii nr. 827/2022 începând cu data de 1 iulie 2022, activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se realizează exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară, în cadrul programului naţional de vaccinare (PNV) derulat de către Ministerul Sănătăţii.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri de guvern, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) îşi va înceta activitatea, însă instrucţiunile elaborate de către acesta vor rămâne în vigoare şi vor fi actualizate, în funcţie de contextul epidemiologic, de către Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.