Măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării Programului cultural naţional “Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”


OUG nr. 83/2022 prevede modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1998 privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării Programului cultural naţional “Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Finanţarea nerambursabilă a proiectelor culturale se aprobă de autoritatea finanţatoare pentru întreaga perioadă de desfăşurare a acestora şi se alocă anual sau, după caz, în acord cu clauzele speciale ale contractelor de finanţare privind caracterul multianual al finanţării nerambursabile.

Autoritatea finanţatoare de nivel local, judeţean sau central cu care beneficiarul încheie primul contract de finanţare a proiectului cultural are calitatea de finanţator principal.

Iar autoritatea finanţatoare de nivel local, judeţean sau central cu care beneficiarul încheie contracte ulterioare de finanţare a proiectului cultural are calitatea de cofinanţator.