Promovarea în funcţii de execuţie a personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti


Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului ori examenului pentru definitivare în funcţie, promovare în grade sau trepte profesionale superioare ori din funcţia de grefier cu studii medii în cea de grefier cu studii superioare a fost recent modificat de Hotărârea nr. 85/2022.

Promovarea în funcţii de execuţie a personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor în grade sau trepte profesionale superioare ori din funcţia de grefier cu studii medii în cea de grefier cu studii superioare, în cadrul aceleiaşi instanţe sau aceluiaşi parchet, se face prin examen, organizat la nivelul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, curţilor de apel şi parchetelor de pe lângă curţile de apel. Curţile de apel şi parchetele de pe lângă acestea organizează inclusiv examenul pentru promovarea în funcţii de execuţie a personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor din circumscripţia acestora.

Data şi tematica examenului de promovare în grade sau trepte profesionale superioare ori ale examenului pentru promovarea din funcţia de grefier cu studii medii în cea de grefier cu studii superioare se stabilesc de colegiul de conducere al instanţei sau parchetului care organizează examenul.