Europarlamentarii au aprobat măsuri pentru o tranziție verde mai rapidă


Europarlamentarii au aprobat măsuri pentru o tranziție verde mai rapidă, au reafirmat sprijinul pentru Ucraina și au cerut schimbări ale Tratatului UE în sesiunea plenară din 6-9 iunie.

Pentru a contribui la angajamentul UE de reducere cu 55% a emisiilor până în 2030 și de neutralitate climatică până în 2050, Parlamentul a convenit o poziție de negociere cu privire la revizuirea legilor UE în sectoarele responsabile de emisii – cunoscute sub numele de „Pregătiți pentru 55”. Acestea includ: zero emisii pentru mașini și camionete în 2035 și ambiții mai mari de absorbție de carbon în utilizarea terenurilor și silvicultură. Deputații au susținut, de asemenea, reduceri mai ambițioase ale emisiilor în aviația internațională și obiective de reducere a emisiilor mai stricte pentru țările UE.

Dosarele legate de prețul carbonului – inclusiv modificări ale schemei UE de comercializare a certificatelor de emisii, o nouă taxă pe carbon la importuri și un fond pentru a-i ajuta pe cei afectați de sărăcia energetică și de mobilitate – au fost trimise înapoi în comisie pentru reexaminare