Ultimele OUG adoptate de Guvern


Executivul a publicat lista ordonanțelor de urgență adoptate în ultima sa ședință:

ORDONANȚE DE URGENȚĂ
1.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.63/2022 privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situaţii de risc de deprivare materială şi/sau risc de sărăcie extremă, suportate parţial din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestuia.
Ordonanța de Urgență aduce unele clarificări de natura tehnică privind reglementările pentru finanțarea măsurilor sociale, respectiv acordarea de vouchere sociale, prin Programul ”Sprijin pentru România”.

2.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind prelungirea aplicării în anul 2022 a măsurilor prevăzute la art. 1 și art. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă
Guvernul a aprobat prelungirea, până la 31 decembrie 2022, a aplicării măsurii de sprijin financiar pentru reducerea timpului de muncă, destinată atât angajatorilor, precum și altor entități economice care se confruntă cu diminuarea producției ca urmare a crizei economice de la nivel internațional, generată de creșterea inflației și de scăderea puterii de cumpărare, dar și în contextul conflictului armat din Ucraina.
Măsura este cuprinsă în Programul Sprijin Pentru România.
Comunicatul Ministerului Muncii și Solidarității

3.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.