Proiecte de Legi aprobate de Executiv


Guvernul României a publicat lista proiectelor de legi aprobate în şedinaţa din 4 mai 2022.

1.PROIECT DE LEGE privind supravegherea prudențială a societăților de servicii de investiţii financiare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

2.    PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 32/2012 privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare şi societățile de administrare a investițiilor, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.297/2004 privind piaţa de capital, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 74/2015 privind administratorii de fonduri de investiţii alternative, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare şi operațiuni de piaţă

3.    PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Regatului Arabiei Saudite privind cooperarea în domeniul apărării, semnat la Riad, la 24 ianuarie 2022

4.    PROIECT DE LEGE privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

Conform actului normativ, pe durata vacanței parlamentare, Guvernul va putea emite ordonanțe simple în următoarele domenii: finanțe și economie, dezvoltare, lucrări publice și administrație, afaceri interne, sănătate, transporturi și infrastructură, cercetare și digitalizare, cultură, precum și turism.

5.    PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învăţământ superior

Guvernul a simplificat procedura de evaluare a activităţii desfășurate de stagiar, astfel încât aceasta să devină mai accesibilă pentru angajator.

Această măsură va produce efecte directe şi imediate în ceea ce priveşte numărul de contracte de stagiu încheiate, facilitând accesul tinerilor absolvenţi de studii superioare pe piaţa muncii.

6.    PROIECT DE LEGE privind valorificarea adaptată a unor măsuri dovedite benefice pentru instituţiile din domeniul justiţiei pe perioada stării de alertă declarate în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19.