Se interzice autorităţilor şi instituţiilor publice să achiziţioneze autoturisme al căror preţ este mai mare de 23.000 euro


Atenţie! Se interzice autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, să achiziţioneze autoturisme cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cm3 şi al căror preţ nu poate depăşi contravaloarea în lei a sumei de 23.000 de euro inclusiv T.V.A., calculată la cursul BNR din data iniţierii procedurii de atribuire a contractului de achiziţie.

Legea nr. 117/2022 prevede şi excepţii, astfel autorităţile şi instituţiile din domeniul electoral, al apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale pot achiziţiona autoturisme cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cm3 şi al căror preţ poate depăşi contravaloarea în lei a sumei de 23.000 de euro inclusiv T.V.A., calculată la cursul BNR din data iniţierii procedurii de atribuire a contractului de achiziţie, numai în cazuri temeinic justificate, cu aprobarea ordonatorului principal de credite.