Procedura de emitere a rovinietelor cu titlu gratuit


Reamintim că vehiculele care efectuează transporturi în cadrul unor misiuni de protecţie civilă sau misiuni umanitare pe teritoriul României sau care tranzitează România în acest scop sunt scutite de la plata rovinietei.

Conform Ordinului nr. 421/2022 solicitarea se transmite prin e-mail şi este anunţată în prealabil prin telefon.

Pentru solicitările primite în intervalul orar 8.00 – 20.00, în cazul zilelor lucrătoare, respectiv intervalul orar 10.00 – 14.00, în cazul zilelor nelucrătoare sau de sărbătoare legală, CNAIR – S.A. emite, în cursul aceleiaşi zile, numărul minim de roviniete cu titlu gratuit în funcţie de tipul vehiculului şi de duratele de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, astfel încât să fie acoperită integral perioada de desfăşurare pe teritoriul României a transporturilor, aşa cum a fost solicitată, şi informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin e-mail, cu privire la emiterea acestora prin transmiterea documentului “Copie client” care atestă emiterea rovinietelor solicitate şi înscrierea informaţiilor în baza de date a Sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR).

Pentru solicitările primite în afara termenelor prevăzutemai sus, personalul CNAIR – S.A. emite rovinietele solicitate până cel târziu la ora 11.00 a zilei următoare.

,