Metodologia de monitorizare şi calcul al pierderilor de vaccin împotriva COVID – 19


A fost aprobată Metodologia de raportare, monitorizare şi calcul al pierderilor de vaccin împotriva COVID – 19 de către Hotărârea nr. 536/2022.

În vederea gestionării pierderilor de vaccin împotriva COVID – 19, utilizatorii Registrului Electronic Naţional de Vaccinare, din cadrul depozitelor de păstrare a vaccinurilor, direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, centrelor de vaccinare şi cabinetelor medicilor de familie care desfăşoară activitatea de vaccinare înregistrează pierderile de vaccin împotriva COVID – 19.

Utilizatorii prevăzuţi mai sus au obligaţia ca la sfârşitul programului de lucru sau ori de câte ori este nevoie să consemneze numărul de doze pierdute pe tip de produs, lot, dar şi motivul pierderii/tipul pierderii şi data exactă a pierderii, completând în acest sens “fişa de pierderi” din cadrul rubricii “Stocuri – Pierderi” a RENV.

Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti monitorizează lunar raportarea pierderilor de vaccin de către centrele de vaccinare şi de cabinetele medicilor care desfăşoară activitatea de vaccinare.