Procedura alegerii membrilor Comisiei de disciplină a Camerei Auditorilor Financiari din România


Hotărârea nr. 26/2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 387/2022, prevede aprobarea Normelor privind procedura de alegeri, prin vot la distanţă, a membrilor Comisiei de disciplină a Camerei Auditorilor Financiari din România.

Menționăm că alegerile pentru membrii Comisiei de disciplină a Camerei au loc în cadrul Conferinţei Camerei, organizată prin vot la distanţă în data de 29 aprilie 2022.

Votul la distanţă va avea loc pe platforma E – BALLOT, pusă la dispoziţia membrilor Camerei cu drept de vot prin grija CAFR.

Auditorii financiari fără drept de vot la Conferinţa Camerei nu vor putea accesa platforma E – BALLOT, link-urile de acces fiind personalizate după numele şi prenumele auditorilor financiari cu drept de vot la Conferinţă.

Votul “pentru” se realizează prin apăsarea căsuţei din dreptul numelui candidatului dorit sau prin apăsarea numelui candidatului din listă.

Platforma de vot va fi astfel setată încât auditorii financiari să nu poată exprima un număr mai mare de voturi decât numărul membrilor Comisiei de disciplină, respectiv trei voturi.

Platforma nu va avea setate situaţii de anulare a buletinelor de vot, existând posibilitatea, în cazul în care un auditor financiar nu doreşte să voteze, să opteze pentru butonul “Omite vot”.