În cadrul Programului naţional de investiţii “Anghel Saligny” pot fi preluate şi alte investiţii


OUG nr. 40/2022 prevede instituirea unor măsuri pentru derularea Programului naţional de investiţii “Anghel Saligny” şi pentru modificarea art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii “Anghel Saligny”.

Prin derogare de la prevederile art. 6 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii “Anghel Saligny”, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se preiau în Programul naţional de investiţii “Anghel Saligny” toate obiectivele de investiţii propuse la finanţare de către unităţile administrativ – teritoriale sau asociaţiile de dezvoltare intercomunitară, prin Programul operaţional Infrastructură mare, axa prioritară 8 – Sisteme inteligente şi sustenabile de transport al energiei electrice şi gazelor naturale, obiectivul specific 8.2 – Creşterea gradului de interconectare a Sistemului naţional de transport al gazelor naturale cu alte state vecine, în cadrul Apelului de proiecte POIM/859/8/2/, care au fost evaluate şi selectate ca eligibile de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar a căror valoare excedează plafonului alocat în cadrul Programului operaţional Infrastructură mare.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene transmite Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei toate documentaţiile depuse de către unităţile administrativ – teritoriale şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară în vederea obţinerii finanţării, precum şi toate documentele întocmite în cadrul evaluării obiectivelor de investiţii, în baza unui protocol de predare – primire.