Reglementarea aeronautică privind stabilirea zonelor cu servituti a suferit modificări


Reglementarea aeronautică civilă române privind stabilirea zonelor cu servituti aeronautice civile şi a condiţiilor de avizare a documentaţiilor tehnice aferente obiectivelor din aceste zone a fost modificată de Ordinul nr. 337/2022.

Propunerile privind modificarea sau anularea procedurilor de zbor instrumentale sau a altitudinilor minime vor avea la bază studii aeronautice întocmite cu luarea în considerare a cerinţelor Reglementării aeronautice civile române RACR – CPPZI «Cerinţe privind proiectarea şi aprobarea procedurilor de zbor instrumental» şi ale reglementărilor ICAO specifice, numai de către furnizori de servicii de proiectare de proceduri de zbor instrumental certificaţi conform prevederilor Regulamentului de punere în aplicare nr. 373/2017.

Studiul de obstaculare geometric este întocmit de către specialişti autorizaţi în domeniul geodeziei care fac dovada dreptului de semnătură conform legislaţiei aplicabile. Conţinutul şi structura studiului de obstaculare se aprobă prin decizie a directorului general al AACR, conform pct. 2.4 din Reglementarea aeronautică civilă română privind emiterea avizelor la documentaţiile tehnice aferente obiectivelor din zone cu servituţi aeronautice civile sau din alte zone în care pot constitui obstacole pentru navigaţia aeriană sau pot afecta siguranţa zborului pe teritoriul şi în spaţiul aerian al României.

, ,