A fost aprobată Programa şcolară pentru disciplina opţională Educaţie ecologică


Ordinul nr. 3446/2022 prevede aprobarea programei şcolare pentru disciplina opţională Educaţie ecologică şi pentru protecţia mediului, clasele a V – a – a VII – a (nivel gimnazial).

Opţional îşi propune să evidenţieze, să sensibilizeze şi, prin învăţare, să determine la elevi atitudini reflexive faţă de acţiunea factorilor poluanţi asupra tuturor organismelor dintr-un mediu de viaţă, subliniind efectele acestor factori, importanţa protejării şi conservării mediului în condiţiile globalizării, precum şi acţionarea în acest sens la nivel individual, de grup şi/sau la nivelul comunităţii.

Rolul educaţiei ecologice şi pentru protecţia mediului înconjurător este evident, fiind axat pe modelarea viitorului cetăţean capabil de a-şi forma un punct de vedere obiectiv asupra realităţii înconjurătoare, de a-l incita la participare, devenind astfel conştient de viitor şi de faptul că viaţa generaţiilor de mâine depinde într-o mare măsură de opţiunile sale, precum şi de faptul că acţiunile sale trebuie privite din perspectiva multiplelor consecinţe pe care le antrenează, inclusiv a acelora care au impact asupra mediului.