Oficial! Vehiculele care efectuează misiuni umanitare sunt scutite de la plata rovinietei!


Vehiculele care efectuează transporturi în cadrul unor misiuni de protecţie civilă sau misiuni umanitare pe teritoriul României sau care tranzitează România în acest scop beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare, pe baza solicitării transmise Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform OUG nr. 34/2022 pentru a beneficia de scutire Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne solicită Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., cu cel puţin o zi lucrătoare sau îndată ce primeşte informarea privind desfăşurarea misiunii pe teritoriul României, emiterea de roviniete cu titlu gratuit.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. emite, cel târziu în a doua zi lucrătoare de la data primirii solicitării, numărul minim de roviniete cu titlu gratuit, în funcţie de tipul vehiculului şi de duratele de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, astfel încât să fie acoperită integral perioada pentru desfăşurarea pe teritoriul României a transporturilor aşa cum a fost solicitată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi îl informează cu privire la emiterea acestora.