Legea privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate, modificări!


Decretul – lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri a fost modificată de Legea nr. 71/2022.

De prevederile Decretului va beneficia în mod corespunzător şi copilul minor la data căsătoriei părintelui său cu persoana aflată în prizonierat şi care a fost crescut de către părintele beneficiar de indemnizaţie potrivit prezentei legi.

În situaţia în care, în actele oficiale eliberate de organele competente nu este specificată ziua din care persoana s-a aflat în una dintre situaţii, la stabilirea cuantumului indemnizaţiei se ia în considerare ziua de 15 din luna menţionată în documentul oficial.

Iar în situaţia în care în actele oficiale eliberate de organele competente este specificat doar anul persecuţiei, la stabilirea cuantumului indemnizaţiei se ia în considerare data de 1 iulie din anul menţionat în documentul oficial.