Procedura pentru acordarea indemnizaţiilor sportive


Ordinul nr. 151/2022, publicat în Monitorul Oficial nr. 306/2022, prevede aprobarea procedurilor pentru acordarea indemnizaţiilor sportive.

Pentru acordarea indemnizaţiilor sportive, federaţiile sportive naţionale vor depune documente la registratura Ministerului Sportului, în atenţia Direcţiei politici pentru sport.

Acţiunile de pregătire şi/sau participare la competiţii internaţionale trebuie să fie prevăzute în contractul de finanţare încheiat cu Ministerul Sportului şi să corespundă cu cererea de acordare a indemnizaţiilor sportive privind perioada, locul de desfăşurare şi numărul de participanţi.

Termenul de depunere a documentaţiei este până cel târziu la data de 15 a lunii următoare pentru care se solicită acordarea de indemnizaţii sportive.

Menţionăm că Ministerul Sportului acordă indemnizaţii sportive doar pentru loturile naţionale de seniori.

Indemnizaţia se poate acorda în cuantumul maxim pentru un număr de minimum 21 de zile de pregătire centralizată şi participare în competiţie, efectuate în luna pentru care se solicită. În cazul în care nu vor fi 21 de zile, indemnizaţia se acordă proporţional cu numărul de zile efectuate.

Iar de indemnizaţia de 1.800 de lei pot beneficia doar antrenorii care au obţinut prin ordin titlul de “antrenor naţional”.