OUG adoptate de Guvern în ultima sa şedinţă


Guvernul României a aprobat în şedinţa din data de 30 martie 2022 următoarele Ordonanţe de Urgenţă:

I.    ORDONANȚE DE URGENȚĂ

1.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru completarea Ordonanței Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naționale din România
Actul normativ stabilește exceptarea de la plata rovignetei și a taxei de pod din zona Fetești – Cernavodă pentru misiunile umanitare efectuate pe teritoriul României.
Exceptarea se face pe baza solicitării prealabile desfășurării acestor misiuni, transmisă de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență.

2.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind modificarea şi completarea Legii nr.219/2015 privind economia socială  
Ordonanța de urgență modifică și completează prevederile Legii nr.219/2015 privind economia socială, cu scopul de a crea un mediu favorabil de dezvoltare a acestui sector, având în vedere că întreprinderile sociale oferă un răspuns adaptat unor probleme sociale complexe. Aceste întreprinderi creează locuri de muncă și oportunități de angajare pentru tinerii aflați în situații de risc, pentru femei și persoane cu dizabilități, oferindu-le instruire profesională teoretică și practică, pregătire pentru locul de muncă și mentoratul necesar pentru a intra pe piața muncii și pentru a avea o carieră pe termen lung.