Ministerul Finanţelor extinde pachetul de măsuri pentru finanţarea afacerilor din România


Ministerul Finanţelor extinde pachetul de măsuri pentru finanţarea afacerilor din România şi propune eficientizarea procesului de implementare a schemei de ajutor de stat dedicată stimulării investiţiilor cu impact major în economie.

Schimbările vizează finanţarea proiectelor de investiţii majore şi diminuarea riscurilor de administrare ineficientă a resurselor umane şi financiare.

Astfel, se propune ridicarea plafonului maxim al investiţiei de la unu la cinci milioane euro, pentru ca ajutorul de stat să fie acordat sectoarelor strategice din economie care realizează investiţii în active fixe de înaltă tehnologie şi cu valoare adăugată mare.

Totodată, va fi prelungit termenul maxim de analiză la 90 zile lucrătoare, atât pentru cererile de acord pentru finanţare, cât şi pentru cererile de plată. Modificarea este necesară din considerente administrative, dar şi pentru a permite scurtarea termenului maxim pentru verificarea şi evaluarea informaţiilor şi a documentelor justificative solicitate la 30 zile lucrătoare.