Ministrul Educaţiei s-a întâlnit cu profesori români și ucraineni implicați în educaţia copiilor refugiaţi


Ministrul Educaţiei s-a întâlnit cu profesori români și ucraineni implicați în educaţia copiilor refugiaţi din zonele de conflict militar.

În cadrul discuţiilor au fost analizate particularităţile tuturor categoriilor de preşcolari şi elevi care se găsesc în România în urma conflictului armat din Ucraina, astfel încât măsurile destinate acestora să fie adaptate pentru a răspunde nevoilor şi implicit pentru a le asigura dreptul la educaţie.

Ministerul Educaţiei va încerca să identifice soluțiile legale privind atribuirea unor locuri speciale în liceu absolvenților clasei a VIII-a din Ucraina care nu vor fi în măsură (nu cunosc limba română, dar doresc să o învețe) să susțină Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a. Prin implicarea inspectoratelor școlare județene, Ministerul Educației va acorda sprijin și în alocarea de posturi la solicitarea școlilor în care învață copiii ucraineni, întrucât s-a constatat atât nevoia de profesori și personal administrativ, dar mai ales nevoia de psihologi cu competențe de comunicare în limba vorbită de copiii ucraineni.