Metodologia de elaborare, evaluare şi actualizare a strategiilor guvernamentale


Hotărârea nr. 379/2022 prevede aprobarea Metodologiei de elaborare, implementare, monitorizare, evaluare şi actualizare a strategiilor guvernamentale.

Strategiile guvernamentale se iniţiază de Secretariatul General al Guvernului, ministere şi celelalte autorităţi ale administraţiei publice centrale, aflate în subordinea şi/sau în coordonarea Guvernului, organele de specialitate ale administraţiei publice centrale aflate în subordinea sau în coordonarea ministerelor, prin ministerele în a căror subordine sau coordonare se află, în conformitate cu atribuţiile şi domeniul de activitate, precum şi de autorităţile administrative autonome.

În cadrul fiecărei instituţii iniţiatoare se constituie un grup de lucru responsabil cu procesul de identificare a opţiunilor care vor avea ca rezultat obţinerea unor soluţii tehnice pentru problemele de politici publice din domeniul de competenţă, cu procesul de elaborare, consultare, avizare şi finalizare a proiectului de strategie guvernamentală, precum şi cu implementarea, monitorizarea şi evaluarea implementării şi a rezultatelor strategiei, coordonat de secretarul general sau de o altă persoană desemnată.