Sezonul estival se aproprie! Reguli privind accesul animalelor de companie pe plaje!


Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă a fost modificată şi completată de Legea nr. 56/2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 265/2022.

Modificările vizează accesul animalelor de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic.

Accesul persoanelor fizice însoţite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis oricând în afara sezonului estival.

Pe durata sezonului estival, accesul persoanelor fizice însoţite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis numai cu acordul operatorilor de plaje

Însă accesul cu animale de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis indiferent de perioada din an, cu condiţia ca animalele de companie să fie ţinute în zgardă sau ham şi lesă.

Atenţie! Posesorii de animale de companie au obligaţia de a deţine asupra lor pungi pentru strângerea dejecţiilor produse de acestea, de a curăţa zona respectivă şi de a le arunca la gunoi în caz contrar pot fi sancţionaţi cu amendă de la 1.000 de lei la 10.000 de lei.