Se înfiinţează Registrul utilajelor, echipamentelor şi instalaţiilor


Se înfiinţează Registrul utilajelor, echipamentelor şi instalaţiilor de care pot dispune operatorii economici în vederea participării la procedurile de achiziţie publică/sectorială din domeniul proiectelor de infrastructură de transport.

Hotărârea nr. 342/2022 aprobă mecanismul pentru crearea şi utilizarea bazei de date cu utilaje şi echipamente prin înfiinţarea Registrului utilajelor, echipamentelor şi instalaţiilor de care pot dispune operatorii economici în vederea participării la procedurile de achiziţie publică/sectorială din domeniul proiectelor de infrastructură de transport.

Registrul are ca scop verificarea de către autorităţile/entităţile contractante a disponibilităţii utilajelor, echipamentelor şi instalaţiilor declarate de către operatorii economici care au calitatea de ofertanţi în cadrul procedurilor de achiziţie publică/sectorială din domeniul proiectelor de infrastructură de transport.

Registrul este creat şi operaţionalizat, în cadrul Sistemului electronic de achiziţii publice (SEAP), de către Autoritatea pentru Digitalizarea României.