Normele privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici ar putea fi modificată


Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei a lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici.

Pentru asigurarea unei corelări mai strânse între bibliografia stabilită pentru concurs şi postul/posturile scoase la concurs, propunem modificarea art. 22 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul reglementării exprese a faptului că aceasta se stabileşte inclusiv prin raportare la atribuţiile prevăzute în fişa postului.

De asemenea, pentru descurajarea stabilirii unui număr foarte mare de surse bibliografice şi pentru a veni în sprijinul candidaţilor, prin proiect se propune stabilirea obligatorie a tematicii concursului pe baza bibliografiei, precum şi formularea a cel puţin o propunere de subiect pentru fiecare act normativ, lucrare, articol de specialitate sau sursă de informare şi documentare cuprinse, după caz, în bibliografia şi tematica stabilită pentru concurs, de către fiecare membru din comisia de concurs.