Programul naţional de investiţii “Anghel Saligny”


Programul naţional de investiţii “Anghel Saligny” este un program multianual, finanţat de la bugetul de stat, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, şi are ca obiectiv general creşterea coeziunii teritoriale prin echiparea unităţilor administrativ – teritoriale cu dotări tehnico – edilitare şi de acces la căile de comunicaţie, îmbunătăţirea atât a condiţiilor de viaţă, cât şi a standardelor de muncă pentru toţi locuitorii României.

Ordinul nr. 278/2022 prevede că obiectivele specifice ale Programului sunt lungimea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale de 2.500 km şi numărul de branşamente individuale la sistemul de distribuţie a gazelor naturale: de 150.000.

Prin Program se pot finanţa înfiinţarea de noi sisteme de distribuţie a gazelor naturale; extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din cadrul unei unităţi administrativ – teritoriale; modernizarea sistemelor de distribuţie a gazelor naturale prin transformarea în sisteme inteligente de distribuţie a gazelor naturale.